4.04.2018 г., 0:27 ч.

На тези с имената на цветя 

  Поезия » Друга
497 0 2

Обичам пътя и пътеките далеко.
През нощ пътувам около света.
И трябва да призная,
Аз завиждам леко
На хора с имената на цветя.

 

Те могат всичко и омразата е чужда
Говорят, и с дъжда и с вечността.
Раздават нежност,
А от нея имат нужда,
Все пак и те самите са цветя.

 

Понякога е трудно да растеш в скалата
Или снага да извисиш в снега,
Но никнат, раснат
Силни са цветята
И хората със тези имена.

 

Намират себе си, по-лесно им е някак
На тези с имената на цветя.
Било е винаги, сега
И по нататък
От цвете да започва любовта.

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз им завиждам и то не леко на хората с имена на цветя!....Ама не са ме питали,като са ме кръщавали-по мое време се подновяваше името на баба,дядо....И не за друго,а че нямам знайно име с общоизвестен празник-това ми е болката....
  • хубаво е
Предложения
: ??:??