22.12.2006 г., 20:51 ч.

На тоя свят 

  Поезия
609 0 3

На тоя свят аз зная,че е нищо
щастлив да си,
ако не успееш и нечий друг живот да ощастливиш.
На тоя свят аз зная,че е нищо
във себе си да вярваш,
ако не накараш и някой друг така да вярва в теб.
И нищо е дори,ако обичаш,
ала горчиво и самотно
и чувствата ти няма кой да сподели.
И нищо е,ако не почувстваш
как бързо се превръщаш
в нежен порив на някой друг,
ако не събудиш силен трепет
в сърцето на човек.
Дори да си спечелил много
и във живота да си преуспял,
"Обичам те"поне веднъж не си ли казал,
значи напразно си живял.
На тоя свят аз зная,че е нищо
денят си да посрещаш,
ала не във на любимия ръцете
и нищо е самотен да заспиваш,
ако не кажеш "лека нощ"
на някого до себе си.
И мъката по-бързо преминава,
ако излееш я на някого до теб,
а радостта се удвоява,
ако със някого я споделиш.
Аз зная истина такава-
човека да живей си заслужава,
АКО БЪДЕ И ИМА ДО СЕБЕ СИ ЧОВЕК.

 

© Татяна Начкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??