8.12.2022 г., 19:46 ч.

На твое място 

  Поезия » Авторска песен
242 0 1

НА ТВОЕ МЯСТО

 

Колко прилича на мене; тя е непознат   

двете обаче делиме; тъй подобен свят.

И тя като мене; чака мъжът

и пак като мене; носи страхът

от мига когато; се връща през нощта

до болка познато; ми е всичко това.

 

Пр.1

Но скъпа, нека ти е ясно,

той ще бъде на твое място!

 

Ето, че идва нощта и; сянка изплува

а във сърцето кръвта ти; бясно нахлува.

Когато не знаеш; той тази нощ;

добър ли ще бъде; може би лош!

Ти стоиш безсилна; пред него и страха.

А да бъдеш силна; колко струва това?

Точно една, разбита душа;

спомен който, долита в нощта,

когато заспиваш сама.

 

Остави го сам с вината

щом иска нека да отрича,

че загубил е жената,

която всъщност той обича.

 

Пр.2

Да-а!Попитай го.Кажи му!

Как се чувстваш, а? Как поемаш това?

Вече ти е ясно; как е на мое място.

© Атанас Анастасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??