Във `ъглите на твоите мълчания
е тъмно. И не мога да те видя.
А пеперудените разстояния
скъсяват всеки опит за обида.
Заспало е съчувствието в цвете.
Луната тази нощ изгря двурога.
И аз обяздвам диво ветровете,
защото ме боли до изнемога.
Мечтите срутиха се безнадеждно,
а спомените мъртви се родиха.
Вали в съня изпепелена нежност,
тъгата е като въздишка тиха.
Единствено над лявото ти рамо
една звезда умислена наднича.
Тя идва кротко да ти каже само,
че през сълзù дори ще те обичам.
© Нина Чилиянска Всички права запазени