29.10.2007 г., 9:21 ч.

На учителите в стачка 

  Поезия
783 0 5
 

     Понякога в прекрасното

     се чувстваме безсмъртни

     а в безсмъртието -

     тъй прекрасни...

     Да пишем в тишината

     на ноща - е толкова  лесно...

     Да пишем в тишината,

     страдания от думи и мечта,

     надежди - от никъде несътворими...

     /на това място би трябвало да пъхна някои текстове от чалгаджийските песни - например: „да бъдеш ледена тъга" - и всякакви други простотии.../

     Имам нужда от армия принцове и принцеси, толкова да ми липсват,  с които да сътворим една приказка...  наистина за нас... за учителите...

     И за всички нас...

    Благодаря ви, че ме прочетохте...

    Обаче - чрез тях продължавам да си мисля,

     чрез тях усещаме неусетимото.

     Чрез тях се помним,

     такива малки бяхме...

     А времето е толкова безпаметно,

     часовникът на някакаква вселена...

     Твори ни в кукли - лицемери...

     твори образите ни без спомени,

     а времето поражда разстояния...

© Цветан Бекяров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??