24.05.2020 г., 22:29 ч.

На учителката в детската градина 

  Поезия » Оди и поеми
944 0 0

Една ръка поема всяка сутрин

длан мъничка на сънено дете,

отваря своето сърце и вътре,

на столчетата сядат всички те.

 

Усмихва се, погалва ти косата

и бузка щипва весело, през смях,

показва ти какво е добротата

и с много обич гони твоя страх.

 

Оставила, забравила далече,

за своите деца, за дом, съпруг,

тя прави от децата ни Човеци

със ласка, с грижа и със непосилен труд.

 

Благодарим, учителко любима,

за тази всеотдайност до безкрай!

Благодарим на Бога, че те има!

Че твоят труд е ценен знай!

 

© Цвети Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??