23.05.2010 г., 2:20 ч.

На вас, приятели! 

  Поезия » Любовна
1009 0 3

На вас, приятели!

 

Сърцето вече да обича не желае,

душата тъне отдавна в тъмнина.

Всичко в мен угасна, вече не мечтае,

всичко в мен забрави що е любовта.

 

Уж имах някого, уж имах и мечти,

наистина помислих, че щастлив ще бъда.

Но всичко бе убито от хиляди лъжи

и просто гледах как животът ми пропада.

 

Дали я има тази обич вечна,

дали я има някъде на този свят?

И да я има, за мен е толкова далечна,

докато стигна я, надеждите ми ще умрат.

 

Но все пак душата не остана толкова сама,

приятели до мен стояха, болката видяха.

Ден след ден събираха моята душа

и само те единствени какво ми е разбраха.

 

Благодаря ви, приятели, за всичко днес,

без вас едва ли щях да успея,

вие с мен бяхте в гняв и в стрес,

без вас навярно нямаше да оцелея.

 

© Димитър Чавдарски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса! Нямам никакви възражения, че е писано от мъж. Дори се радвам, че има такива, които не крият своята чувствителност и мислят по този начин. Много нежен и напоен с емоции стих. Благодаря за доставеното удоволствие!
  • Лек стих, благ за четене, учудих се, че е писан от мъж.
  • Любовта е до време,а приятелството е за цял живот.То е нещо,много по-висше,по-ценно и по-красиво от любовта...Хубав стих
Предложения
: ??:??