Милата ми внучка
вече е голяма.
Скоро тя ще стане -
цели две годинки!
Любовта на мама!
Радостта на тате!
Гледат се самички
в далечна чужбина...
А за мен остава -
утехата жалка -
вечерта във скайпа
да ми проговори.
Милата не знае
колко ми е тежко!
Как желая само
у нас да си дойде.
Искам да я гушна,
да я нацелувам
и да не я пусна
никога във Лондон!
Посветено на внучката ми Виктория, която е родена и живее в Лондон и в началото на 2012г. ще стане на две годинки (10.01.)
А самият стих се роди от стиховете, които съм рецитирала преди много години на ритуалите за годинка. Колкото и гръмко и да са звучали навремето - разплаквахме родители и близки с тях! Имахме ценности, знания и работа...
А за днешнта действителност... просто нямам думи!
......................................
© Цеца Тодорова Всички права запазени