6.04.2012 г., 11:01 ч.

На Вл. Висоцки 

  Поезия » Философска
581 0 2

"За среща с Бога няма как да закъснееш"

Вл. Висоцки

 

Бях точна, колкото можах.

И лутах се в полята заснежени,

посоката белееше едва,

но пак вървях с ожулени колене.

И бързах трябва да призная,

и падах в стръмния си път.

Но в лятото мечтая да остана,

бе тясна за сърцето мойта гръд.

Когато колесницата небесна

се спусне и до моя праг,

възторжена и безсловесна

ще се кача на този впряг.

За среща с Него

няма как да закъснея,

не се боя от грях и мъст.

Но нека песента си да допея -

молитва и приживе кръст.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??