30.01.2011 г., 20:22 ч.

На ябълката двете половини 

  Поезия » Любовна
736 0 3

 

Ти беше вятърът немирен,

буйно разлюлял житата.

Аз, пролетният дъх ефирен,

заспал блажено сред цветята.

Ти беше като океана.

Аз, бистрата река пенлива.

Ти бе скала, до мен опряна.

А аз до теб - бреза  свенлива.

Ти беше горд красив елен.

Аз – влюбена  сърничка нежна.

Орел бе ти, в небето устремен.

 Аз, плаха гълъбица нежна.

 

И още е така. След много дни и нощи,

ти – огън, аз – вода, един до друг сме още.

На ябълката  сладка двете половини,

земята благодатна и небето синьо,

пясъчните дюни и вълните морски,

гъстите дъбрави и цветята горски,

слънцето, огряло облаците сиви –

само като цяло ние сме щастливи.

 

 

*******************************************************


© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??