Край Южния - магнитен полюс,
на полуостров с леден нос,
живял самотно - момък Кольо!
Добър - наивен ескимос.
Там той ловувал - бели мечки,
пингвини, моржове, сърни!
А вкъщи гледал - пет юрдечки
и цяло стадо от овни!
Той имал - цветен телевизор,
дори и мощен интернет.
Навън - със водни ски излизал
да се пързаля в сняг и лед.
Живял щастливо, без проблеми,
той нямал чувство за вина -
Като - един милиард - ергени
в различни зони на света.
Веднъж, когато гледал - Ласи -
известен детски сериал,
дочул отвън - вълни - ужасни
с тревожен корабен сигнал.
Излязъл в буйстващия вятър,
наметнат само със сако.
Не виждал нищо под краката,
и със едното си око!
Вървял направо триста метра
и спрял в натрупания сняг.
В небето - хвръкнала ракета,
а на замръзналия бряг
съзрял девойка с лятна рокля
да ходи малко на зиг-заг!
Да крачи - с Лунната походка -
уж напред, а все назад!
Свалил сакото - храбро Кольо,
подал на дамата ръка!
Той бил ерген, но не и льольо -
Загърнал младата жена!
Замъкнал я - със зор в леглото,
разтрил я с овнешки шагрен!
Компрес - й сложил на челото,
свестил я някак този ден!
Предложил й веднага пръжки,
забъркал даже качамак!
Жената - нямала задръжки -
погледнала го с див мерак!
Показала му - с благодарност:
лице, гърди, дори бедра!
Подканила го - най-нормално
като възбудена жена!
Но Кольо, почнал да се дърпа,
не знаел как да съгреши!
Макар да имал - вързан в кърпа
копнеж със истински гърди!
Опитал спешно с телеграфа -
да чукне помощ - SOS!
Но скочил бързо под чаршафа,
и се отдал на грешен стрес!
И днес, на юг, край онзи полюс,
на полуостров с леден нос,
живее - младоженец - Кольо!
Добър - наивен ескимос!
Той - днес - не гледа телевизор,
не влиза даже в интернет.
На лов - с години не излиза -
с жена си - вечно е зает!
Юри
Йовев
Октомври
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Ще те чакам следващия път там да дойдеш по рятна рокля.😀