9.03.2005 г., 9:29 ч.

... На зимата 

  Поезия
812 0 1
ВИЖДАШ ЛИ ВИКАЩИЯ СНЕЖЕН ЧОВЕК?
ЧУВАШ ЛИ БЕЛИТЕ ПЪРТИНИ НА ЗИМАТА?
ТОГАВА ЗНАЧИ СИ ПЕСЕНТА НА СНЕГА,
КОЙТО РИСУВА ВЪРХУ НЕЗРИМОТО.
...В ТОЗИ МОМЕНТ
ПОД ПРОЗОРЕЦА МИ ТАКСИДЖИЯ
СЕ РАЗПРАВЯ С ПИЯН КЛИЕНТ,
А ПОСЛЕ ЩЕ ГО БИЕ...
В ПЕРЛОВСКИЯ КАНАЛ
ОМУРЛУШЕНИТЕ ГРИЗАЧИ
ПОГРЕБВАТ СВОЯ ЦАР -
ИЗЯЖДАТ ГО ЗНАЧИ.
НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАЛИЯТ
СИ ТЪРСИ КОЛАТА
НА ПАРКИНГА НА ОНИЯ
С НАДКМЕТСКА “ЗАПЛАТА”.
...И.....А..
ГЪЛЪБЪТ ОТ СТАРОСТА БЕЛЯЗАН
(КОЙТО ПОРЕДНА ЗИМА НЕ УМИРА)
ЧИСТИ СНЕГА ОТ ПЕРВАЗА
И ТРОХАТА НАМИРА.
ВЪВ НЕАСФАЛТОВА ЗЕМЯ, ПЛОДЪТ
ПРЕД СЕМЕТО ОПЛАКВА СВОЙТА ГНИЛОСТ,
НО МРЪСНИ СА СЪЛЗИТЕ НА СТУДА
КАТО РАЗМАЗАН “ГРИМ ОТ ЧУЖДА МИЛОСТ”.
И НЕРОДЕНО СЛЕПИТЕ
СИ ИМАТ СВОЙТА ГРИЖА
ДА ОЦЕЛЕЯТ В ПРЕСПИТЕ
ЗАЩОТО КАЗАХА ИМ : “ ИМА ХИЖА!”
НЕКА! НЕКА! НЕКА,
ОСТАВИМ ЗРИМОТО
.....
КАК СНЕЖНО ВИКА ЧОВЕКЪТ,
ИЗБЕЛВАЙКИ ПЪРТИНИТЕ НА ЗИМАТА.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова разкошно и мило
    от душата ти извира,
    много мило е наистина Дайк
    тези бели патрини...нека ги има
Предложения
: ??:??