НА ЗЛАТКО
/водещ на нощния блок на TNN
по случай рождения му ден/
В едно момче на 33
са влюбени най-малко 3 жени.
Първата - която го роди.
Втората - която го люби.
А третата е таз,
която слуша го среднощ в захлас.
Първата - единствена е тя.
Втората - навярно двойница си има.
А третата е може би
с най-много чифтове уши.С тази, третата, незнайни са телата,
но общуват си добре само със душата.
Приятелю, щастлив рожденик ти бъди
и от мене, третата, нещо запомни:
в този наш живот суров
с нежност приеми тези твои 3 жени -
Вяра, Надежда и Любов!
Първата - винаги ще вярва в теб.
Втората - ще мечтае и ще те очаква.
Третата - о, тя без клетви
и без да се зарича,
тя просто ще живее
и ще те обича!
© Мария Никленова Всички права запазени