11.08.2016 г., 19:41 ч.

Наблизо 

  Поезия » Друга
317 1 4

Сила ще набера;
казват, диворастяща била
у всеки от нас,
а моята се е скрила
в най-черната бездна
и тайно във мрака 
е избуила.

 

***

 

Молци сме, измамени...
Към светлина не ходи;
тя идва от пламъци!
Истината е в нас,
надълбоко, а не надалеко;
не е сред белите облаци,
удавени в обещания
на лъжесветците
и мнимите праведни!

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??