6.09.2009 г., 21:16 ч.

Начало 

  Поезия
1776 0 31

 

Калдъръм и стръмни улици,

стаили тайни, криволичат;

шлагер стар се лее в музика,

от миналото образи надничат.

 

С пръски, прелестно разпенени,

вълни рисуват шарки върху кея;

лунни зайчета, преплетени,

по водната повърхност се белеят.

 

В пясъка – сълза отронена –

и аромат на дъхави смокини.

Обърнат лист на стари спомени,

тъга, преглътната със чаша вино.

 

Морски бриз нашепва истини

и сълзите превръща във кристали.

Поемам дъх… Пречистена….

пред изгрева на новото Начало…

 

 

 

© Анахид Чальовска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??