13.01.2021 г., 0:32 ч.

Избор 

  Поезия
446 4 6


На старите пътища сложиш ли край,
когато усетиш, че водят към нищото
тогава ще тръгнеш към щастие знай -
то близо е, твое е. Пали огнище...
Отваря вратата и чака те с шал
с топла прегръдка леда ти да скърши
та в спомен безцветен, болезнено бял
цялата мъка без болка да свърши.
А чаят в ръцете му с мед подсладен
към масата в хола грижовно те води.
Внезапно денят ти превръща се в ден
на радост детинска след всички несгоди...
Постоплен духът ти от обич трепти
(в камината тлее уютна жарава).
Сърцето ти с вяра в доброто тупти
и споделеност се учи да дава... 
На старите пътища сложиш ли край
новите плашат след тежка раздяла,
Но искаш ли вярна посока то знай, 
тя избор е в теб. И е ново начало...

 

Mimi Ivanova
 

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??