24.04.2010 г., 0:23 ч.

Начинът, по който те обичам 

  Поезия » Любовна
1526 0 19

Когато те обичам – оцеляваш,

а думите ми стават топъл дъжд,

във пролетно-зелено озарявам

очите ти на тъжен мъж.

И в твоето небе студено

се ражда сън –

как изведнъж

една осъмнала сама сълза

създава жадно

представата за двама.

От капките сребриста влага

пониква хлебородна ръж –

запретнал белите ръкави

на мъжката си страст,

там –

между земята и небето,

омесваш хляб

от глад

и чакан дъжд.

 

 

 

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??