20.10.2016 г., 10:12 ч.

Над белия лист 

  Поезия » Философска
319 0 1

      Стоя над бялата хартия,

не знам с какво съм зареден

Дори от себе си, не крия –

че нещо вътре, става с мен!

 

Измъчва ме едно горене.

Вулкан от чувства, плиска в мен.

Подпаля ли се изведнъж,

край мен заплисква звезден дъжд!

 

Светът край мен, изгаря в огън!

Люлее се от земетръст…

И тръгвам аз, в галоп и тръст,

защото иначе не мога!..

 

Съдбата има своя пръст!

Тук всеки носи своя кръст!

Аз в този кръговрат изгарям.

Но искам дири да остовя!...

 

Приличам на кълбо от нерви!

Щом се увличам да творя!...

И всяка струна в мен трепери!

Във творческия труд горя!...

 

Все с някого се състезавам.

И нося, тежкия си кръст

Амбициите не забравям!

Готов съм винаги за мъст!

 

Аз знам от мойта медицина,

че всичко е адреналин !

Щом действието му премине,

на статуст друг, ти ставаш син!

 

Такъв съм аз: голям и малък !..

Препущам във галоп и тръст…

На коня хапвам аз по залък

и все Михаля гоня с, хъс…

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??