30.07.2008 г., 9:23 ч.

Надеждата 

  Поезия » Бели стихове
855 0 6

     



Свещички четири в мен горят -
Свобода, Надежда, Вяра и Любов.
Но понякога прегарят,
щом чувствата се наранят.

Четири свещи живот ни дават
и палят нашите мечти.
Но щом започват да угасват,
слънцето престава да блести. 

На свободата пламъкът загасва,
че човек я губи ежедневно.

Вярата е често наранена,
а любовта умира неусетно.

Надеждата, последна тя угасва
и пак запалва другите свещи.
Пламъчета четири отново греят
и съживяват нашите мечти.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??