31.03.2024 г., 11:25 ч.

Надежди лъчезарно ще празнуват 

  Поезия » Строги форми
148 6 7

Архива на сърцето си прелиствам -

и радости, и болки обобщавам.

Една любов аз само притежавам

и с нея в спомените се заскитвам.

 

Да се завърна в прежно не опитвам

и в тишина очи не просълзявам.

За руини защо да съжалявам?

За идното душата си изчиствам.

 

Нощта е време за предричащ сън.

В безсъницата даже се сънува,

мечтанията вечно пророкуват.

 

Ще бъде утре винаги. Отвън -

от рая жив светликът ще изплува,

надежди лъчезарно ще празнуват.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??