7.10.2023 г., 8:50 ч.

Надграждане 

  Поезия » Свободен стих
126 0 0

 

           Н А Д Г Р А Ж Д А Н Е

 

Когато човек няма смелост,

да взема смели,твърди решения,

надхвърлящи неговите критерии,

след време ще се срамува от себе си.

 

Важно тука във случая

е,да си признае грешката

и при повтаряне на подобна ситуация,

да действа вече с мнение вещо.

 

Така се надгражда характера,

но,ако от трудности продължаваш,да бягаш

и несправедливо някого да ощетяваш,

явно,че за работа сериозна не ставаш.

 

Личните сурови Опитности,

не зависещи от чуждо влияние,

не бива,да биват просрочвани,

ако желаеш,личността си да извисяваш. 

 

Трябва веднага да преценяваш,кой кой е,

а не постоянно за помощ ръце да протягаш!

Без яснота във собствените критерии

сам на себе си започваш,да си дотягаш.

 

Без онова енигматично намигане

в края на ракурса във всички посоки,

на заминаване отива твойто пристигане,

като цена желана за пропаднала стока.

 

Под погледа ти Времето не се ли разчупва,

от Съспенс Емоциите не хвърлят ли Къч,

спокоен врага не можеш ли,да видиш под лупа,

ударът ти от дузпа директно отива във тъч...

 

20.09.2023г.гр.Свищовш

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??