13.11.2014 г., 18:14 ч.

Надлъгване 

  Поезия
918 3 11

 

Какво ще кажеш днес да се надлъгваме?
Приготвих няколко „шеги” измислени.
И без туй накъдето и да тръгнеме
все ни боли от пустите му истини.
Започвам първа: Няма те в сърцето.
От чувствата си аз се излекувах.
Забравих пръстите ти, и лицето...
И даже никога не те сънувах.
Да се завърнеш никога не чаках.
Добре ми е във тази тясна клетка.
Когато те видях с друга – не плаках!
Щастлива ме направи тази гледка. 
И стихове да пиша вече спрях.
Не се превърнах в тъжна, носталгична...
Не те поглеждам днес с очи за грях -
към всичко в тебе аз съм безразлична.
Това от мен. Изчерпах си лъжите.
Боли Първоаприлската ни среща. 
Наред си ти. Избягвай ми очите
и ако можеш... излъжи ме нещо!



Павлина Соколова

'2013

 

 

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??