30.04.2023 г., 22:39 ч.

Надпис на крилете ми 

  Поезия
677 2 3

 

Когато прочетете на крилете
девиза ми по пътя на честта,
за мен с усмивка просто си спомнете
и разкопайте тлъста тишина. 

 

Крилете са поръчани отдавна.
Цената е живот и свобода!
Причината е повече от явна,
кодирана е в пъстрата дъга. 

 

Не съм мечтал за друга перспектива
за надписи по моите криле.
Девизът ми със мен така се слива,
че просто няма вече накъде.... 

 

"Ако не ти е съдено да бъдеш слънце"...
(С това ме приковава към нощта).
После – ту светулка, ту пък зрънце...
Но в крайна сметка – "с моя светлина"... 

 

В живота липсват истински четящи.
Очите неми – пълни със кахър.
С болката си всичко земно плащам,
а надписът е правен със сатър... 

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??