18.09.2024 г., 7:53 ч.

Надпревара 

  Поезия
16 0 0

         Н А Д П Р Е В А Р А

 

Новият Супер Компютър в Швейцария

никога няма как да надхвърли

човешките възможности за създаване

с техните биологични,компактни сървъри.

 

Те са никъде и навсякъде...

Емоциите и чувствата слети с гласните струни

утвърждават съвършенството на вокалните майстори,

под чиито въздействие бушуват зали и стадиони.

 

А,как да положиш нежните багри,

с които картината да трогва сърцето,

ако липсва Душа,която да вае...

и Любовта да увековечава в мигове мимолетни...

 

Интуицията,която е Безпределна,

за миг прескача галактики и вселени,

търсейки точното рационално зърно,

което да внедри в компютърни схеми.

 

Лошото е,че Емоциите и Чувствата

и те като всичко си имат обратна страна

и подмамени от низките страсти,потъват във лустрото

на лъжи,коварство,убийства,разврат.

 

15.09.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??