2.11.2019 г., 21:16 ч.

Награда ли е съвестта ни чиста? 

  Поезия » Философска
428 1 0

Награда ли е съвестта ни чиста?

Престорени са всичките лъжи
изричани в устата на подлеца,
той вечно дебне в тихите гори,
да хване някоя наивна жертва.
Живота му минава в празнота,
в ехидност и поквара се извива,
до край предава своята душа
и лесно губи ум, сърце, и сила!
Но точно е мерзавец по съдба,
така измъква змийската си кожа,
увива, съска, влачи се в прахта,
а при възможност бързо вади ножа.
Престорени са всичките лъжи,
защото за подлеца няма време,
лишен от съвест под това небе:
Да дава просто, за да вземе!!!

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??