22.09.2013 г., 21:18 ч.

Наивница 

  Поезия » Любовна
729 0 4

Наивница


Ти тръгна и над мене падна мрак.
Ръцете ми те търсят в тъмнината.
(Жена ти подозира ни, но пак
с усмивка ще те срещне на вратата.)

Преглъщам си вините аз безчет,
на глътки, бавно. После си доливам
уиски със сълзи и много лед.
(Замисля ме, но все не ме опива.)

Часовника намразих. (Откога?)
Деля те с всеки срещнат лик в тълпата.
Ти тръгна и леглото запустя.
Завърна се и болката позната.

Омръзна ми наивната любов.
Игра на думи, празни обещания.
Щом няма да те имам до живот,
от утре по-добре е да те нямам.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??