28.08.2019 г., 22:50 ч.

Наивник 

  Поезия » Друга
408 0 0

Здравей! Чуваш ли кълвача
отмерва като метроном
минутите до здрача,
когато влизаш в моя дом.

 

Цял ден те чакам,
моя нощна тишина,
със сенките във зрака
на самотна ми душа.

 

С някои се срещаме случайно,
други ми гостуват до зори,
но никога не остават трайно

кой живее сред старини...?

 

Не знаят! Това е времето когато,
сладост в сърцето си събрал,
като гроздето наесен благо,
а спомените са твоите зрънца за цяр...

 

Боже, наивно как си вярвам...!

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??