14.04.2019 г., 10:00 ч.

Наивно 

  Поезия » Любовна
422 1 0

Не искам да съм твоите

петък вечери,

пропити с алкохол

и с цигарен дим....

Сред тълпа от непознати

и думи неизречени

на маса с празни чаши

с теб да си мълчим.

Не искам да рисувам

по лицето си

с тежък грим...

Заради чуждите усмивки

да танцувам

под изкуствените

светлини.

Искам да съм твоите

неделни сутрини,

ухаещи на лек парфюм

и на кафе...

Сред купчина от дрехи

и възглавници

да се сгуша в теб

като дете.

Искам да рисувам

с пръсти по стъклото

сърчица.

Заради твоята усмивка

да танцувам,

за теб да съм една.

 

© Ваня Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??