29.12.2010 г., 15:14 ч.

Наивност 

  Поезия » Любовна
514 0 2

Умението да бъдеш истински умееш ли?
Да казваш само истина и истината смееш ли?
Хах, разбира се, това е въпрос реторичен,
как да бъдеш честен, ако никога не си бил обичан?
Добре познаваш думата самота,
срам изпитваш да признаеш големината на наивността.
Заради която, всъщност, така се чувстваш,
и развалянето на своето настроение допускаш.
Но пропускаш факта, че някъде там
те чака човекът с думите "не си сам"
и цялата омраза, която в себе си таиш,
в огъня на чувствата ще запалиш и изгориш.

Защото ще почувстваш че това за теб е човека,
за когото си чакал милион века,

но когато и този човек ти обърне гръб,

настъпва отчаяние, болка и скръб.
Тъй като още от древността

всеки знае цената на наивността!

© Никой Николаев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??