19.01.2014 г., 20:19 ч.

Най-дългото време 

  Поезия » Любовна
1583 1 44

 

 

Когато разделяхме жило и мед,

не вярвах в смъртта на пчелата.

Когато разглеждах твоя портрет,

на художника следвах ръката.

Виното старо когато отпивах,

виждах свойте гроздобери.

И толкоз пиян, едва ли разбирах,

че отново ще бъда намерен.

---------------------------------

Когато те следвах нагоре по стръмното,

мигове късах, натежали от плод.

А надолу се спусна още по тъмното

най-дългото време от моя живот.

 

 

 

 

© Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??