27.11.2023 г., 8:21 ч.

Най-красивата Жена 

  Поезия
257 3 4

НАЙ-КРАСИВАТА ЖЕНА

 

… в съня ми снощи срути се звезда връз старичките мои керемиди

и тръгнах да те диря през града с надеждицата плаха – да се видим,

да те почерпя в близкото бистро със сладолед и чаша сок от киви,

ти да ми кажеш: – Дал ти Бог добро! – да милна и косите ти красиви,

в прекрасната ти рокля – цвят бордо, и келнерчето нека се загледа! –

 

отнейде си – пристигне ли Годо? – направо ще изпадне във неведа,

Жена за Рим, за Рио, за Париж – Жена! – да коленича пред олтара,

подир бистрото някой бърз бакшиш към Седмото небе да ни откара!  

За мен си просто снопче Светлина в летящите от Бога Персеиди.

Сънувам най-красивата Жена! – под срутените свои керемиди.  

 

26 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 13, 45 ч.  

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??