Голо е детството, а също и босо...
Няма страхове, интереси, комплекси...
Всичко е безгрижно, вълшебно и просто -
игра, в която егото не може се меси!
И всички копнеем понякога,
в него да живеем отново за миг,
но провалят се плановете ни всякога,
щом интересите се намесят не свети!
И бият се едни във гърдите,
че имат милиони, че светът им е длъжен,
но слепи се оказват горките -
не виждат, че животът е кратък!...
А детето не копнее нито миг за величие -
всички очи му се радват!
Няма претенции за цветно различие -
то просто живее и свети!
А дяволът, сякаш застанал,
там в годините най-силни човешки,
копнежите във душите посажда,
и подтиква човекът към грешки!
И няма си работа, нали е безсмъртен,
забавлява се с хорската мъка,
съсипва душите, все им се бърка,
смее се над човечецът жив, но вътрешно мъртъв!
А децата..., и те са безсмъртни!
Невинни и чисти, по свое му мъдри...
Живеят щастливо, макар и различно,
но всичките те, така си приличат!
© Добромир Иванов Всички права запазени