15.11.2023 г., 15:14 ч.

Най-светлата Жена в квартала 

  Поезия » Любовна
191 2 3

НАЙ-СВЕТЛАТА ЖЕНА В КВАРТАЛА

 

... в кварталната библиотека прелиствах Александър Блок,

в миг влезе ти с походка лека! – и чух изящния ти ток,

красива, утринна, тъй бяла! – чак томчето си изтървах! –

най-светлата Жена в квартала, те гледах, непривично плах,

с косици, вързани със шнола, и блузка с диплено жабо –

поседна с книжица на стола, коя, не помня? – май, Рембо,

 

смален зад рафтовете с книги край роклицата ти от лен,

ятата с летните авлиги развихриха концерти в мен,

сърцето ми в галоп затръска и тихичко си казах: – Ееех! –

разхлабих свойта вратовръзка – и глътка въздух си поех,

и със душица засияла мечтах си с Александър Блок

с най-светлата Жена в квартала да ме събужда сутрин Бог.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??