Маймуна съм. Но не обикновена!
(Макар, че задникът ми все си е червен...)
Обаче аз съм стиховдъхновена
(Познавате ли друг примат кат' мен?)
И пиша винаги за вечните неща!
За тези, за които се живее!
О, не, клише е вече любовта!
По-важна тема мене ме владее!
Аз търся смисъла на битието!
И го открих! Не знам как се получи,
но сякаш скочих аз от клона до небето -
Сега на мъдрост вас тук ще науча!
Поемете въздух, прочистете съзнанието,
за най-великия стих от мене, титана!
Сега и вас ще посветя със знанието,
започвам свойта... ода за банана...
05.06.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени