25.10.2007 г., 22:42 ч.

Накъде ли отиват звездите ? 

  Поезия » Философска
925 2 13
 

 

 

Накъде ли отиват звездите,

щом напуснат веднъж небосклона?

Дали да изпълнят мечтите,

мечтите на нас - милиони?

 

Накъде ли отиват звездите,

когато пламтящи се спускат?

Дали да посрещнат душата

на някой, живота напускащ?

 

Къде ли отиват звездите,

когато с петел се разсъмне?

Дали не заспиват в очите

на някой, броил ги безсънно?

 

Къде ли отиват звездите,

когато престанат да светят?

Дали са дочули молбите ни

и слизат да радват сърцето?

 

Къде ли отиват звездите?

В безсънната нощ аз се питам.

А те ми проблясват в очите.

В света си приемат ме скитащ.

 

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??