19.03.2009 г., 23:42 ч.

Накъде върви народът 

  Поезия » Друга
954 0 8

 

             Накъде върви народът,

             накъде и докога,

             докога животът ще ни принуждава

             да напускаме любимата страна?

 

             Накъде върви народът,

             ще ви кажа накъде -

             някъде, където можеш да живееш,

             а не просто да се чудиш как да оцелееш.

 

             И пак ще питам - докога,

             докога по улиците родни

             ще срещаме намръщени лица,

             докога ще страдат нашите деца?!

 

             Не заслужаваме ли и ние да си поживеем,

             и някак искрено, и от душа да се засмеем.

                        Искам да се смея,

                        искам и да пея,

                        писна ми да преживявам,

                        искам да живея.

© Йоана Бояджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??