3.02.2022 г., 21:49 ч.

Налей да пия 

  Поезия » Любовна, Философска, Гражданска
275 0 1

                                    Налей да пия

 

 

 

Руйно вино налей кръчмарю да пия,

за да забравя болката, аз да се опия.

В чашата с вино да удавя своята мъка,

за несподелената любов, за любимата жена.

 

Налей ми кръчмарю и люта ракия,

болката в сърцето, и нея да напия.

Че само то мило ми е, то ми остана,

само него аз си имам и тъга голяма.

 

Налей да пия много, да пия до забрава,

няма го либето ми, то само ми остана.

Отиде си тя, милото ми няма го вече,

друг мъж си избра и отидоха далече.

 

Налей да пия и ще се събудя на заранта,

пак сам с на слънцето светло изгрева.

Но останала е в мен още една вярата,

че още я има истинската, тя, Любовта!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??