-Написа Рия стих игрив
по тема твърде отговорна –
абстрактен е – затуй: лъжлив,
че води в сфера спорна.
-
Защо тогава с шестицамаркира Мо, ти този факт?
Лъжата носи единица,
а ти извърши този акт?
-Така е Лъки, имаш право:
истината е конкретна –
открита или скрита здраво,
пътеката й е директна.
-Посочих: ”Темата е важна!”
Поставихме високите оценки
и ето ни – под сянка плажна
говорим си за сайтовите сценки.
-Урокът тук е скромен
за истина – добра и лоша,
а изводът – огромен:
градя усърдно, но и троша.
-Разказахме една история,
но искам още нещо – малко:
да включиш Рия в теория,
че иначе ще бъде жалко!
-Понякога тя става и открита
и често е такава, че горчи,
но даже и да е прикрита,
човек към нея все търчи…
По дадената тема е една –
не винаги е само чиста:
безпомощна, когато е сама,
като красива е лъчиста.
Когато истината проговори,
измества винаги лъжата –
успешно почва тя да спори
и свързва се с добрината.
Когато пък лъжата разпорежда,
започват да текат беди
и истината тях извежда
като бледи, съскащи следи.
Витае тя и като зло
в процеса твърде разнолик,
но пак показва ни какво
съдържа неговият лик.
© Валери Рибаров Всички права запазени