23.05.2010 г., 19:52 ч.

Написаха ги солунските братя 

  Поезия » За деца
1050 0 5

Написаха ги солунските братя


 

Трийсет букви от едно букварче

от днес аз имам вече за другарче,

написани от Кирил и Методий -

към знанието всяка от тях води.

 

Написаха ги солунските братя,

за да се знае вредом по Земята,

че сме и ние с книжовен език,

полага ни се, род сме ний велик.

 

Да знаят всичките народи,

че там, където българинът ходи,

ще зазвучава българската реч

и славата ни ще се носи надалеч.

 

...........................................

 

И нищо, че тук друго днес е вече –

чуждици идват много от далече,

пак има хора, дет надават вик:

„Велик е, люде, български език!”

 

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??