Напиши ми песен! Аз ще пея.
Да бъде в ритъма на две сърца!
За поредна среща да отмерва времето
и да струи от нея любовта!
Напиши ми песен! Аз ще пея.
Да бъде темпото alegro vivo!
Като забързано до болка ежедневие,
но да е празнично и диво!
Напиши ми песен! Аз ще пея.
И припевът да е в adagio и доброта,
като безкрайно сладките ми нощи с тебе
и да докосва с топлина!
Оркестърът да е от трелите на славей,
с магия от цигулка на щурче,
със шумолене на жита във лятна вечер
и с тишина от звездното небе!
Напиши ми песен! Ще я пея!
да бъде със мелодия-мечта,
като спиралата безкрайна на живота
и да блести във Светлина!
Напиши ми песен! Ще я пея!
Да бъде като птица в синева!
Написана да бъде с вяра и със обич.
И нека да звучи в тоналност Свобода!
© Красимира Желева Всички права запазени