7.06.2011 г., 13:33 ч.  

Наплитане 

  Поезия » Любовна
524 0 1

Не ме разсейвай!
Мисията ми е да изплета
тази огромна рибарска мрежа,
достойна да загради
целия океан!
Знаеш ли колко плетене
възел по възел
е това!
Знаеш ли
колко често
трябва да потапям
недовършената мрежа в морето,
за да отмия кръвта,
потекла от пръстите ми.
А толкова бързам!
Няма да ми стигнат годините.
И мрежата се наплита,
наплита,
става по-дълга от косите ми,
а те са страшно дълги,
защото нямам време да ги отрежа.
Не ме разсейвай!
Всеки възел
е една песен за теб.
Когато свърша мрежата,
ще ме обикнеш.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Fresh поезия. Стихове от български учени. Европейска нощ на учените 2017. СУБ ISBN 978-954-397-040-7. с. 115

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??