28.02.2014 г., 0:51 ч.  

Направих и за теб кафе 

  Поезия » Любовна
1223 0 5

*          *          *

 

Направих и за теб кафе,

запалих и една цигара,

потънах в поглед - кадифе,

пуснах кръв от рана стара.

Цигарата догаря в пепелника,

стаята мирише на тютюн

и спомени жестоки ме повикват,

и носят дъх от твой парфюм...

Сълзата бликва под клепача,

из вените потича лава

и всяка фибра в мене плаче,

в агония... да не забрави...

И пази всичко в мене влюбено

и крие те на топло във кръвта ми,

не ми остави нищичко за губене

щом още идваш във съня ми...

Кафето ти до мене е изстинало,

цигарата ти  - още тлее

с една любов - превърната във минало

Душата мъртва е, но...

Ти живееш...

 

*          *          *

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??