29.04.2008 г., 9:02 ч.  

Напразна ли е жертвата Христова 

  Поезия » Философска
657 0 7


Напразна ли е жертвата Христова

Великден е, Христос възкръсна,
изкупил греховете на земята.
Умрял в мъки нечовешки,
за да спаси на хората душата.

Напразна ли е жертвата Христова,
щом отново водят се войни?
Щом на земята алчността царува
и в живота има толкова злини?

Умират дечица невинни,
страдат хора с добри души.
Чии грехове изкупват,
защо очите са в сълзи?

На тебе, Боже, ще се моля
за светлина в бъдни дни.
Доброто на земята да царува
и слънцето за всички да блести.
 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??