23.11.2006 г., 12:25 ч.

Напразна обич няма 

  Поезия
675 0 10

Напразна обич, зная, няма,
дори, когато от любов боли, 
защото всичко се изкупва
в безсънни нощи и в сълзи...
Тогава тиха, пречистена във болка,
като дете в смиреност съм пред Бога,
разбирам, че когато давам,
най-чиста обич, обич получавам...
Тогава в моите ръце се спуска благодат,
в изказаните думи, жадни истини,
и хляб, душата да нахрани.
И с поглед благ поглеждам  към небето,
не своите очи, душата си издигам...
В молитвен шепот се изричам,
достигам светъл връх...
Пристъпвам  тучната ливада на безвремието...
и пак се раждам чиста и усмихната,
да се раздам в любов във времето.
И чувам думите "Напразна обич няма".

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??