30.04.2012 г., 1:01 ч.

Напразно не изричай, че още ме обичаш 

  Поезия » Любовна
951 0 7

Напразно не изричай ти името Господне,
ако го сториш, Господ ще те накаже строго –
захвърлена самичка в безлунна преизподня
да търсиш топлината в неразгорял се огън.

Но Бог любов е, значи поемаш риск огромен,
по цял ден дитирамби за любовта щом сричаш -
а от светото чувство – ни вест, ни кост, ни спомен...
Напразно не изричай, че още ме обичаш.

© Владимир Виденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??