20.03.2011 г., 13:39 ч.

Напролет с птиците, може би 

  Поезия
438 0 0

 

Урагани бушуват в сърцето

и бури разкъсват плътта ми,

а във мене е скрито небето,

да лекува дълбоките рани.

 

Щъркели гнездата си свиват

върху мойта гореща любов

и чакат те новата среща

на слънцето с младия зов.

 

И нека се давя до полуда

в свободата на птичия полет,

да разперя криле и да плувам

във вятъра, идващ напролет.

 

Ако започнат да капят перата,

от крилете вече изморени,

ще ги събирам грижливо и пазя,

за да търся мечтите си смели.

 

Някога, може би, пак ще обичам,

ще викам, ще плача, ще страдам,

за да мога да полетя на воля

и себе си цялата да раздавам.

 

 

© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??