26.03.2019 г., 9:48 ч.

Напук 

  Поезия » Друга
456 9 17

О, моля ви, спестете ми спасението.
Отдавна в църкви влизам с нежелание.
Изсъскайте си под сурдинка мнението.
Оплюйте ме без жал – за  изтезание .

 

Кръстете се след мен! И провидението,
молете, да ми прати наказание.
А аз за вас съм зрънце – на съмнението,
на съвестта ви – огнено дихание.

 

Родилен белег ми е провинението.
Протрихте си устите от старание.
Задръжте завистта и озлоблението.
Обичам ви! Напук, за назидание!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??