20.07.2012 г., 10:58 ч.

... Наречено бе... 

  Поезия » Любовна
639 0 1

... 

 

Наречено бе и се случи.

Валеше дъжд, а не сълзи.

Ти дрехите на крал облече,

аз гледах на шута с тъжните очи.

Най-вярната посока те намират.

Пред битка кралят винаги е смел

и след победата избира -

какво и как да прибере.

А шутът във сърцето си стаява

победния възторг и тихата печал...

 

За краля винаги е славата...

© Павлина Райкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • за шута...очите на принцеса добра
    беден е краля, нима не разбра
    богатство и слава...да,
    но...дрехи на шут предпочитам
Предложения
: ??:??