15.09.2010 г., 22:23 ч.

Нарисувах дървеса 

  Поезия » Философска
455 0 2

Нарисувах дървеса,

които размишляват:

самовглъбени в себе си,

преплетени,

замислени до корена

на земното си битие...

 

Какво очаквате,

зелени братя?

Не виждате ли –

крехка е земята,

а почвата –

пропита от лъжи и химия!

 

Ще ви оставят ли

те – хората –

да дишате,

или ще изсмучат

топлите ви сокове

направо от недрата на живота...

 

така,

както биха причинили смърт

на самите себе си?!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??