Нарисувах дървеса,
които размишляват:
самовглъбени в себе си,
преплетени,
замислени до корена
на земното си битие...
Какво очаквате,
зелени братя?
Не виждате ли –
крехка е земята,
а почвата –
пропита от лъжи и химия!
Ще ви оставят ли
те – хората –
да дишате,
или ще изсмучат
топлите ви сокове
направо от недрата на живота...
така,
както биха причинили смърт
на самите себе си?!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены